Workshops

Er zijn veel aanleidingen en mogelijkheden voor workshops.

Heb je iets te vieren, dan kan een gezamenlijke workshop keramiek een speciaal karakter aan het feest geven. Er kan gewerkt worden in kleine, maar ook in grotere groepen.
De workshops kunnen worden gegeven in de eigen werkplaats in Kralingen (voor een kleine groep).
Ook is er de mogelijkheid tot samenwerking met verschillende locaties voor grotere groepen. Op die locaties (waarvan één met inspirerend uitzicht over de Maas) zijn in overleg mogelijkheden voor uitbreiding met een aangeklede borrel of catering.
Op locatie bij de opdrachtgever behoort ook tot de mogelijkheden.

Als u mij mailt en uw wensen en doel kenbaar maakt, zal ik een vrijblijvend, passend voorstel maken met de daaraan verbonden kosten.

Suggesties:
De afgebeelde amfoor is ruim een meter hoog. Hij staat tentoongesteld op de polikliniek Urologie van het Erasmus MC.
De medewerkers van die afdeling hebben zelf de gipsmallen van elkaars neuzen en handen gemaakt, dit was een spannende aangelegenheid. Deze zijn door mij samengebracht en tot één geheel gevormd op de amfoor en verder geglazuurd en gebakken. Vanzelfsprekend is een andere vorm dan de amfoor ook mogelijk. Denk aan schalen, vazen etc. Een vorm van teambuilding.

Een familiefeest waarbij de gasten een eenvoudig werkstukje maken (bijvoorbeeld kommetjes of schaaltjes). Het brengt niet alleen de familie op een creatieve manier bij elkaar. De praktijk leert ook dat bij de grootouders jeugdherinneringen bovenkomen die zij hier met hun kleinkinderen kunnen delen, door gezamenlijk hetzelfde werk te doen. Het materiaal is toegankelijk voor jong en oud.

Na afloop worden de gemaakte producten door mij geglazuurd en gebakken. Dit neemt ongeveer 5 weken in beslag. Daarna kan het geheel aan de hoofdpersoon worden geschonken en vormt zo een tastbare herinnering aan een feestelijk dag.

Een ander idee kan zijn dat bijvoorbeeld de kleinkinderen als verrassing een gezamenlijk werkstuk voor ouders of grootouders maken. Hierbij maken zij ieder een onderdeel van een vaas. De plakken klei worden door ieder van de kinderen naar eigen idee versierd. Daarna worden door mij de losse onderdelen samengevoegd, geglazuurd en gebakken (duur ongeveer 5 weken). Daarna kan het gezamenlijk cadeau worden aangeboden.

Een door mij gedraaide schaal of vaas wordt versierd met reliëf decoratie gemaakt door de vrienden of familieleden van de ontvanger. Daarna wordt de schaal door mij in de gewenste kleur geglazuurd en afgebakken. Dit is ook een goed idee bij een officieel afscheid van iemand in de werksfeer.

Gezamenlijk een (thee)servies bestellen en hierop in het atelier decoraties komen aanbrengen, waarna het servies door mij verder wordt afgewerkt. Of uw wensen voor de decoratie kenbaar maken en het servies geheel door mij laten vervaardigen.

Soortgelijke ideeën kunnen ook worden gebruikt bij gelegenheden als afscheid, huwelijk, vrijgezellenfeest etc.

Kinderfeestjes behoren ook tot de mogelijkheden (hierbij dient wel begeleiding mee te komen).
De groepen kunnen bestaan uit 5 tot 8 kinderen.
De kinderen kunnen zelf een voorwerp van klei maken, dat daarna door mij wordt afgewerkt, geglazuurd en gebakken – het werk is na 5 weken gereed. Hierbij kan worden gedacht aan water- of voederbakjes voor de vogels in de tuin, een bloemenvaasje, een dier, een doosje, schaaltje voor Moederdag enz.
Duur 1,5 uur
Kosten € 15 per kind inclusief materiaal
Over het zelf meebrengen van een traktatie tijdens een korte pauze kan overlegd worden.